top of page

Vi tilbyder

Kvik Bo-Selv tilbyder ydelser efter Servicelovens §54, 55, 66, 76 og 107, samt §85 under kommunalt Tilsyn.

Kvik Bo-Selv yder kvalificerede individuelle og fleksible socialpædagogiske løsninger for børn, unge og familier med betydelige problemstillinger.

KVIK Bo-Selv har fokus på indsatsen omkring udvikling og styrkelse af borgerens sociale kompetencer, selvstændighed og relationer. Medarbejderne understøtter og motiverer borgeren, således, at vedkommende på kort og længere sigt får de bedste forudsætninger til at blive i stand til at bruge sine færdigheder i uddannelse, arbejdsmæssige og sociale sammenhænge.

Vi sætter først rammen efter mødet med borgeren og den kommunale myndighed. Dette er en tilgang som vi i KVIK Bo-selv lægger meget vægt på. Ved at inddrage borgeren fra begyndelsen vil den unge derfor føle sig set og hørt allerede fra det første møde.

Vi værdsætter relations arbejde højt, da borgeren ikke skal føle, at de bliver sat ind i en ramme, men får en oplevelse af at blive set og forstået. 

Der vil altid være en fast og kontinuerlig støttekontaktperson til rådighed, som kan kontaktes 24 timer i døgnet.

I forhold til en akut opgave, rykker vi ud få timer efter henvendelse fra myndigheden. 

Målgrupper

I Kvik Bo-Selv er der forskellige tilbud, som henvender sig til børn, unge, voksne og familier, som af den ene eller anden årsag kæmper med svære problemstillinger. 

Kvik Bo-Selv § 66 henvender sig blandt andet til børn og unge fra 13 til 18 år, der har et akut og presserende behov for en kortvarig foranstaltning. Børn og unge, der i et hidtidige forløb har haft en problemskabende adfærd og som derved ikke aktuelt kan modtages på almindelige døgninstitutioner eller plejefamilier. Kvik Bo-selv tilbyder at løse et akutproblem her og nu i en kort og afgrænset periode. KVIK Bo-Selv er ikke et behandlingstilbud, men udelukkende en akut foranstaltning. 

KVIK Bo-Selv kan betragtes som en hybrid mellem tilbud om individuelle særforanstaltninger dvs. tilbud til enkeltpersoner og traditionelle opholdssteder.

Kvik Bo-Selv henvender sig til unge som har brug for støtte i egen bolig.

Kvik Bo-Selv § 107 og § 85 er også et tilbud til borgere fra 18 år, der giver borgerne mulighed for at udvikle selvstændighed og sociale relationer, så de kan blive samfundsduelige borgere og indgå i en beskæftigelse der passer til deres formåen.

Kvik Bo-Selv er til unge, som har brug for støtte i overgangen til en selvstændig tilværelse efter det fyldte 18 år. 

Kvik Bo-Selv henvender sig til forældre som har brug for støtte i forbindelse med barnets anbringelse uden for hjemmet. 

Fælles for målgrupperne er at vi arbejder individuelt med målgruppen. 

  • I Kvik Bo-Selv er der unge med forskellige diagnoser eks: 

  • Tilknytningsforstyrrelser

  • Selvskadende adfærd

  • Angst

  • Depression

  • Omsorgssvigt

  • Misbrug

  • OCD, ADHD eller Borderline 

Målgrupper

Værdigrundlag 

Kvik Bo-Selv ligger vægt på værdier som anerkendelse, omsorg, tilgængelighed, rummelighed, tillid, troværdighed, respekt, refleksion, nærhed, tillidsfuld relation og samarbejde.

Der er meget fokus på anerkendelse og respekt, og der derigennem bliver skabt en god relation og opbygges høj grad af tillid mellem borgeren og socialkonsulenten.

I KVIK Bo-Selv bestræber vi os på at møde det enkelte menneske, som personen er. Vi har fokus på at styrke den enkeltes styrker og muligheder.

Værdigrundlag

Faglige Målsætninger

Kvik Bo-Selvs målsætning er at arbejde med de særlige behov, de nære stabile relationer til voksne, opbygning af sociale netværk og relationer, sundhed, trivsel og forberedelse til at genoptage skolegang eller afklaring ift. arbejdspraktik el.lign. Vi arbejder med udgangspunkt i en anerkendende dialog og relation. At skabe udvikling og forandring i retning mod at kunne mestre eget liv.

Målet er at styrke, træne den enkelte borgeres mulighed i færdigheder for at styrke deres evne til beskæftigelse, uddannelse og aktivitet. samt støtte borgeren med daglige ting som økonomi, madlavning, indkøb og bolig mv.

Faglige Målsætninger

Motorik

Hos Kvik arbejder vi målrettet med motorik/sansemotorik som en del af hverdagens aktiviteter/gøremål. Den motoriske udvikling er meget påvirket af stimulation fra den kultur, som borgeren er vokset op i.

Det gælder både betingelserne hjemme, i de nære opgivelser og den stimulation som den enkelte har været udsat for.

Hvis en borger ikke har udviklet sine sansemotoriske evner kan det føre til vanskeligheder for den enkelte. Disse vanskeligheder kan blandt andet være i forhold til socialisering, adfærd som hyper/ind aktivitet, opmærksomhedsforstyrrelse, manglende koncentration, angst, stress, aggressiv adfærd, manglende kropsfornemmelse kold/varm, selvskade mm.

Motorikken udvikles i takt med, at vi bevæger os og bruger vores sanser.  At have en god motorik betyder, at krop og hjerne kan arbejde sammen. At hjernen kan registrere og bearbejde sanseindtrykkene på en hensigtsmæssig måde, og sende besked videre ud i kroppen, så der kommer en meningsfuld reaktion.

I dagligdagen ser vi ofte borgere, som ikke bryder sig om berøring eller at andre (pludselig) kommer for tæt på.

Motorik er samspillet mellem sanser, hjerne, krop og bevægelse.

Formålet med sansemotorisk bevidsthed er at træne borgerens forudsætninger for udvikling og trivsel og ikke det som borgeren ikke kan. Der arbejdes altså på årsagsniveau. Forudsætningerne trænes ved at arbejde med de tre primære sanser: Labyrint, Kinæsthesisansen – muskel/ledsansen og følesansen.

Hvordan arbejder vi med de forskellige sanseindtryk i Kvik bo-selv?

Vi arbejder meget bevidst med at have sanseindtrykkene integreret i vores dagligdag i de forskellige gøremål. Desuden er der en massør tilknyttet KVIK Bo-Selv.

KVIK Bo-Selv bruger bla. kuglestole fra Protac, der indgår som en del af  hverdagen.

Motorik
bottom of page